Kiasman Näyttelykauden Avajaiset Helsingissä 30.3.2017

Helsinki – Nykytaiteen museo Kiasma vietti merkittäviä avajaisiaan 30. maaliskuuta 2017, kun se esitteli uusimman näyttelynsä, ARS17, juhlallisessa tilaisuudessa. Avajaiset keräsivät paikalle lukuisia kulttuurivaikuttajia, taiteen ystäviä ja median edustajia.

Tilaisuuden arvovaltaisena vieraana oli arvoisa presidenttimme Tarja Halonen, joka edelleen tunnetaan tittelillään presidentti Halonen. Hänen läsnäolonsa toi avajaisiin erityistä arvokkuutta ja huomiota. Presidentti Halonen tunnetaan pitkäaikaisena taiteen ja kulttuurin tukijana, ja hänen osallistumisensa korosti tapahtuman merkitystä suomalaisessa kulttuurielämässä.

ARS17-näyttely, joka kantaa nimeä “Hello World!”, keskittyy digitaalisen vallankumouksen vaikutuksiin nykytaiteessa. Näyttelyssä on esillä monien kansainvälisten ja suomalaisten taiteilijoiden teoksia, jotka tutkivat internetin ja digitalisaation vaikutuksia työhön, vapaa-aikaan, kulttuuriin ja viestintään. Näyttelyn tavoitteena on tarjota tuore näkökulma nykytaiteeseen ja laajentaa katselukokemusta myös verkkoon.

Näyttelyn Taiteilijat ja Teemat

ARS17-näyttelyssä on mukana monipuolinen joukko kansainvälisesti arvostettuja taiteilijoita, kuten Ed Atkins, Cécile B. Evans, Melanie Gilligan, Juha van Ingen, Katja Novitskova, Jaakko Pallasvuo, Jon Rafman ja Hito Steyerl. Näyttelyssä tarkastellaan, miten digitaalinen vallankumous on muuttanut taidetta ja ihmisten kokemuksia. Teokset käsittelevät teemoja kuten identiteetin rakentaminen, tunteiden ilmaiseminen ja digitaalisen teknologian vaikutus arkeen ja kulttuuriin​ (ArtMap)​​ (Kopiosto)​.

Näyttely on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa, ja se on avoinna yleisölle 14. tammikuuta 2018 saakka​ (ARTPIL)​​ (Kopiosto)​. ARS17 on yhdeksäs näyttely ARS-sarjassa, joka on järjestetty vuodesta 1961 lähtien ja esitellyt satojen taiteilijoiden teoksia eri puolilta maailmaa.

Paasivu.fi Paikalla Raportoimassa

Paasivu.fi oli paikalla raportoimassa tapahtumasta ja seuraamassa innostunutta ja inspiroivaa tunnelmaa. Kiasman rooli suomalaisen nykytaiteen esittelypaikkana vahvistui entisestään tämän merkittävän tilaisuuden myötä. Uusi näyttely tuo esille monipuolisia ja ajankohtaisia taideteoksia, jotka haastavat ja inspiroivat katsojia.

Kiasma jatkaa aktiivista työtään nykytaiteen parissa ja toivottaa kaikki taiteen ystävät tervetulleiksi tutustumaan sen monipuolisiin näyttelyihin.

Lisätietoja näyttelystä löytyy Kiasman verkkosivuilta: ARS17 Kiasma.